nieuws

Nog meer modellen verwacht van Daewoo en Hanix

bouwbreed Premium

Met de introductie van de DH 32 f. een geluidarme versie van de mobiele DH 130 Wf. en de Mega 400 f. een 21,4 ton zware laadschop met standaard 4000 liter bak (Cobouw 8/3-’94)f. tijdens enkele onlangs te Barneveld gehouden eigen machinedagen, heeft Ro-Ad naar men kon mededelen pas een begin gemaakt met een verdere uitbreiding van het Daewoo-machineprogramma.

Volgens de fabrikant zullen hierop nog meerdere nieuwe machinemodellen gaan volgen, die in de loop van dit jaar bij de Nederlandse importeur ke worden verwacht. In de lijn hydraulische graafmachines zal medio dit jaar onder meer een 15,5 ton zware mobiele uitvoering van de DH 170 worden ingepast. Naar mag worden aangenomen zal dit nieuwe model worden uitgerust met een kleine 600 liter graafbak en reikt het motorvermogen tot ongeveer 100 pk.

Aansluitend op de onlangs voorgestelde DH 320 is ook te verwachten een 45 ton zware rupsgraafmachine in de gestalte van de Daewoo DH 450. Deze ca. 1900 liter machine is standaard uitgerust met een eigen Daewoo 300 pk dieselmotor die de machine een grootste opbreekkracht verleent van 23 ton.

Rond de bouwvakvakantie denkt importeur Ro-Ad BV in de lijn Mega laadschoppen, naast de Mega 400 het 300 liter model Mega 300 te ke uitbrengen. Vanzelfsprekend hoopt men in Barneveld dat de introductie nog iets eerder kan vallen zodat een eerste kennismaking kan plaats vinden tijdens de Technische Kontaktdagen.

Dat geldt evenzeer voor een aantal nieuwe modellen in het Hanix programma minigravers. Aan de onderzijde zal dit programma worden uitgebreid met de H12 A die met ca. 1200 kg nog onder de onlangs geussenntroduceerde, 1470 kg zware H15 A valt. Naar boven vindt uitbreiding plaats, met de 2350 kg wegende H21 A, de H35 A.en H35 A welke laatste twee modellen vallen in de gewichtsklasse 3 en 3,5 ton. Tegelijk met deze programma aanvullingen zal het langer gevoerde model H 45 uit de verkoop worden genomen.

Daewoo hydrauli sche graafmachine DH 450.

Daewoo Mega 300 met een eigen massa van 16,9 ton.

Reageer op dit artikel