nieuws

Nieuwe editie Schwackeliste gebruikte bouwmachines

bouwbreed

Bij Lectura GmbH, Nieuwernberg is de nieuwe voorjaarsuitgave Schwacke Baumaschinen Marktbericht 94 verschenen. Dit in de Europese bouwwereld door de machinehandel- en gebruiker bij aan/verkoop van gebruikte machines graag gehanteerde prijzen zakboekje geeft een overzicht van alle in Europa te verkrijgen bouwmachines met vermelding van de basisprijs voor de bouwjaren 1984 tot 1993.

In het boekje zijn in totaal tien categorieen machines opgenomen onderverdeeld naar uitvoering en type van alle machinemerken Behalve de prijs worden van ca. 3000 verschillende machines en machinetypen, het typenummer,gewicht, motorvermogen, bakinhoud, aandrijving, laadvermogen enz. vermeldt.

De in de kolom ‘bouwjaar’ vermelde machineprijs is gerelateerd aan het hierbij tevens vermelde aantal draaiuren. Voor afwijkingen naar boven of onder kan gebruik gemaakt worden van een bedrijfsuren-correctietabel. De Schwacke Baumaschinen uitgave vermeldt niet de prijzen van in Duitsland te verkrijgen gebruikte machines afkomstig uit Polen, Tjechoslowakije Roemenie en de vroegere Sovjetunie. Wel opgenomen zijn graafmachines van jongere datum uit de vroegere DDR die aan Westeuropese eisen zijn aangepast en waarvan voldoende onderdelen leverbaar zijn. Deze machines dienen evenwel nog te worden gekeurd.

Baumaschinen Marktbericht fieuwer Gebrachtmaschenen Einkauf verscheen in 1985 voor het eerst met een oplage van 300 stuks. Inmiddels telt de editie 94 2500 exemplaren. Het boekje is verkrijgbaar bij uitgever Lectura GmbH te Nieuwernberg.

Reageer op dit artikel