nieuws

Minster Pronk opent huisvestingscomplex voor buitenlandse studenten in Delft

bouwbreed

Minister Pronk van Ontwikkelingssamenwerking opent op 14 maart het nieuwe complex van de Stichting SDSH, de Westlandhof in Delft. Dit complex is gerealiseerd door Aannemersmaatschappij Trebbe-Utrecht BV en bestaat uit 112 eenkamer woningen en 56 tweekamer woningen. De in totaal 168 eenheden zijn voor een periode van tien jaar volledig gereserveerd voor studenten van het Institute for Infrastructural, Hydraulic and Environmental Engineering (IHE).

Het complex is ontworpen door Ir.K.W. Christiaanse Architect & Planners BV uit Rotterdam. De constructieberekeningen zijn verricht door Van Schieveen Bouwtechnisch Adviesbureau BV uit Zwolle. De SDSH heeft aanleiding gezien een nieuwe vorm van huisvesting te gaan bieden die de gebruikelijke eigenschappen van jongerenhuisvesting combineert met die van een hotel. Als doelgroep wordt vooral gezien de buitenlandse student, docent en stagiair die voor een relatief korte periode onderdak nodig heeft. Met de totale stichtingskosten is een bedrag gemoeid van circa f. 17,9 miljoen.

Reageer op dit artikel