nieuws

Maart zacht maar nat

bouwbreed Premium

Maart is tot dusver een zachte maar in grote delen van het land wel een opvallend natte maand.

Na de ‘uitbundige’ regens van vrijdagavond/zaterdagnacht is de hoeveelheid maartneerslag in Brummen inmiddels tot 118 en in Assen tot circa 105 mm opgelopen. De komende dagen houdt het wisselvallige weerbeeld aan. Storingen die aan de zuidflank van een diepe IJslanddepressie naar het Noordzeegebied trekken veroorzaken periodiek regen en veel wind.

Met de westelijke luchtstroming wordt aanvankelijk wel zachte lucht aangevoerd. Met name op woensdag stijgen de temperaturen ruimschoots tot boven de 10f. C. Na donderdag echter weer wat lagere temperaturen. Opvallend koud de laatste dagen in NW- en Noord Europa. Zondagochtend rapporteerde het IJslandse Akureyri f. 15.5f. C en het Deense Viborg f. 9.4f. C. Op satellietfoto’s was gisteren goed te zien dat Jutland onder een sneeuwdek van 5 tot 10cm bedolven ligt.

Reageer op dit artikel