nieuws

Laser verlengt waterpas met meer dan vijftig meter

bouwbreed

Met de verdergaande laserontwikkelingen worden ook de bouwnijverheid steeds ruimere en tevens efficientere meetmogelijkheden aangereikt. Met behulp van laser wordt zelfs het eenvoudige conventionele waterpas tot een uniek instrument waarvan de meetgrenzen belangrijk worden verlegd.

Door een kleine lineaire laser niet, zoals door enkele fabrikanten reeds eerder geintroduceerd, op het waterpas te plaatsen maar deze in een conventionele waterpas te integreren worden met de Laserliner van Mayer & Wonisch GmbH nieuwe oplossingen geboden voor specifieke meetproblemen.

In een groot aantal gevallen kan volgens importeur Multisale BV uit Bodegraven dit relatief goedkope apparaat de roterende laser vervangen.

Met een draaiprisma die op de kop van het waterpas is te plaatsen is de rode laser 90f. om te buigen zodat ook haakse hoeken ke worden uitgezet.

De laser met een krachtinhoud van 1 mW wordt gevoed door 2 mikro-alkeline staafbatterijen van elk 1,5 Volt en heeft een reikwijdte van 50 meter.

Door het waterpas op een statief te plaatsen beschikt de metselaar, tegelzetter en timmerman bij hun werkzaamheden over een gemakkelijk (ver-) plaatsbare referentielijn.

Laserline waterpas met geintegreerde laser.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels