nieuws

JCB’s 2CX 4x4x4 nu ook met uitschuifbare graafarm

bouwbreed

In de veelheid van nieuw ontwikkelde machines troffen wij een klein maar zeker niet onbelangrijk nieuwtje van de Engelse fabrikant JCB aan. Op de komende, in Frankrijk te houden internationale machine-vakbeurs Intermat volgt de introductie van een graaflaadcombinatie 2CX 4x4x4, voorzien van een uitschuifbare graafarm. Dankzij deze constructie komt de machine nu tot een graafdiepte van 5,50 meter waarbij de standaardmachine slechts gegraven kon worden tot 2,91 meter.

Belangrijk hierbij is echter ook de toename van de laadhoogte met gekipte bak welke nu tot 3,21 meter reikt hetgeen 57 centimeter hoger is dan bij de standaardmachine. Uiteraard is ook het graafbereik vergroot en wel met 62 centimeter. Bij JCB verwacht men dat deze optie het toch al niet geringe succes van deze graaflaadcombinatie verder zal vergroten.

Nieuw bij de graaflaadcombinatie 2CX 4x4x4 is de uitschuifbare graafarm die het bereik van deze machine niet onbelangrijk vergroot.

Reageer op dit artikel