nieuws

Fugro voorziet verdere stijging van winst

bouwbreed

De directie van het ingenieursbureau Fugro-McClelland ziet goede mogelijkheden voor een verdere verbetering van het resultaat in 1994. Dit blijkt uit voorlopige rapporten van de werkmaatschappijen. In alle gebieden is Fugro tot nu toe dit jaar goed begonnen met uitzondering van de gebieden rondom Singapore. Maar binnenkort wordt daar gestart met een belangrijk po voor een nieuwe kabelroute van Korea naar Singapore. De onderneming heeft vorig jaar bijzonder goed gedraaid. De in augustus in het vooruitzicht gestelde jaarwinst van f. 20 a f. 25 miljoen is uitgekomen op f. 27,3 miljoen vergeleken met f. 19,5 miljoen in 1992. Het dividend wordt verhoogd van f. 1,30 tot f. 1,50 en is hiermee terug op het peil van 1991, vlak voordat Fugro te maken kreeg met een onverwachte, kortdurende tegenslag. De winst per aandeel is gegroeid van f. 2,14 tot f. 3,01.

De verbetering van het resultaat geeft het herstel weer van de werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dit herstel vloeide voort uit reorganisaties in samenspel met de algehele verbetering van de economie in deze landen. De in de loop van 1993 overgenomen ondernemingen, Fugro-UDI en BSN Bodemsanering Nederland (50%) hebben bijgedragen aan de winst.

Reageer op dit artikel