nieuws

Finse breekhamers voor Komatsu minigravers

bouwbreed

Volgens specificaties van Kubota produceert het Finse bedrijf Bretec een drietal hydraulische breekhamers met een constante slagkracht, die onder de naam Kubota door de Kubota dealer-organisatie op de markt worden gebracht.

De drie breekhamers, met de type-aanduidingen KXB400, KXB500 en KXB600, hebben een eigen gewicht van respectievelijk 105, 214 en 365 kg.

Het kleinste model is geschikt voor het gebruik aan de mini-graafmachine KX376 en KX41 en levert een slagkracht van 175J bij 1100 slagen per minuut. Het middelste model is bedoeld voor gebruik aan de KX61, KX71 en KX101 mini-gravers.

Slagkracht

Op al deze drie machines wordt een slagkracht van 450J ontwikkeld. Op de 61 en 71 wordt dit vertaald naar 110 slagen per minuut terwijl op de KX101 een verhoogd aantal slagen van 1275 bereikt kan worden. De zwaarste tenslotte is voor het gebruik op de mini-graafmachines KX151 en KX 191. Deze hamer heeft een slagkracht 730J en geeft een aantal slagen van 875 per minuut.

Aansluitingen

De breekhamers worden compleet geleverd met aansluitapparatuur, inclusief twee stuks gereedschap. Met behulp van een kleine modificatie ke de hamers ook geschikt worden gemaakt voor gebruik op oudere Kubota-modellen.

De brekers zijn niet van het geluidgedempte type en ke door middel van een snelkoppelsysteem direct worden aangesloten op het hydraulische circuit van de mini-graafmachines.

Optioneel zijn verschillende beitels leverbaar terwijl met hetzelfde gemak een trilplaat kan worden aangekoppeld.

Reageer op dit artikel