nieuws

Europese Investeringsbank positief over containerplan

bouwbreed

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR) heeft van de Europese Investeringsbank (EIB) in Luxemburg groen licht gekregen voor de verdere uitwerking van het containerhavenpo Delta 2000-8 op de Maasvlakte.

De GHR-directeur, mr. W.K. Scholten, heeft van de EIB een schriftelijke verklaring (een zogenoemde letter of intent) ontvangen. Daarin verklaart de bank zich bereid het havenpo mee te financieren. De totale kosten van het bouwpo bedragen f. 2 miljard. Ongeveer een half miljard moet door de bank uit Luxemburg worden bijgedragen. Op de komende Ecofin, 21 maart in Brussel, zal het plan door de ministers van Financien waarschijnlijk “als hamerstuk” worden afgedaan.

De Rotterdamse gemeenteraad beslist vanmiddag over een kredietaanvraag van f. 227 miljoen voor de aanloop naar de uitvoering van het havenpo. Eind mei hoopt men alle financiele formaliteiten te hebben afgerond.

Reageer op dit artikel