nieuws

Eerste Nederlandse Cat 375 voor recycling maatschappij

bouwbreed

De eerste Caterpillar 375 hydraulische graafmachine werd in Nederland geleverd aan Recycling Maatschappij Steenkorrel Amsterdam BV. De Cat 375 geldt als de opvolger van de Cat 245, maar is met een eigen bedrijfsgewicht van tachtig ton circa tien ton zwaarder dan zijn voorganger.

Ook het motorvermogen van de zescilinder is beduidend groter, namelijk 319 kW (428 pk) ten opzichte van 289 kW (388 pk).

Deze machine zal voor de sloop worden ingezet en is daartoe uitgerust met de nodige hydraulische aansluitingen waarop hamers, sorteergrijpers, scharen en vergruizers ke worden aangesloten.

Voor toepassingen waarbij een groter bereik nodig is kan de stick worden voorzien van een vier meter lang verlengstuk dat op de snelkoppeling past. Ook ke aan dit deel alle voornoemde sloopgereedschappen gemonteerd worden zodat de veelzijdigheid gehandhaafd blijft.

De machine werd direct na de overdracht aan directeur H.K.L.Th.Oudt, ingezet op een werk waar enige gebouwen en bassins van de rioolwaterzuivering Amsterdam-Oost gesloopt dienden te worden.

Naast de Cat 375 graafmachine leverde Geveke Zwaar Materieel BV tevens een Cat 980 F wiellader. Deze machine zal in eerste instantie een machine van dezelfde klasse vervangen, maar is voorbestemd om later ingezet te worden bij de nieuw te bouwen betoninstallatie waarbij tevens een was- en zeefinstallatie wordt geinstalleerd voor het uitzeven van betongranulaat dat als toeslagmateriaal in de betonindustrie wordt gebruikt.

De eerste Caterpillar 375 hydraulische graafmachine werd in Nederland geleverd aan Recycling Maatschappij Steenkorrel Amsterdam BV.

Reageer op dit artikel