nieuws

Eerst nog zacht maartweer

bouwbreed Premium

Het blijft de komende dagen voor wat betreft de temperatuur aangenaam maartweer. Tot vrijdag bereiken de middagtemperaturen op de meeste plaatsen waarden tussen 10

C en 14 C. De frontale zone, die zachte van koude luchtmassa’s scheidt, blijft evenwel dicht in de buurt. Langs het front trekken storingen naar het oosten die periodiek voor wat regen ke zorgen. Aan het einde van de week (zaterdag) stromen koude luchtmassa’s naar ons land. Dat gebeurt met noordwesten winden tussen lagedruk boven Scandinavie en hogedruk bij de Azoren. De noordwestelijke stroming is bovendien onstabiel waardoor er enkele regen en hagelbuien tot ontwikkeling ke komen. De afgelopen dagen viel de invloed van het koude IJsselmeer op. Zaterdag werden in zuidelijk Limburg voorjaarstemperaturen tot 16 C geregistreerd; in Stavoren kwam het kwik slechts met moeite boven de 5 C uit.

Weersverwachting voor morgen

Af en toe zon en droog. Later wolkenvelden en in het noorden toenemende regenkansen. Matige, langs de kust krachtige en in het Waddengebied en op het IJsselmeer harde zuidwesten wind. Middagtemperaturen tussen 7 C in ZW-Friesland tot 14 C in het zuidoosten.

Dinsdag zon onder: 18.28 uur Woensdag zon op: 07.07 uur

Reageer op dit artikel