nieuws

Een loket voor woningzoekenden in regio Utrecht

bouwbreed Premium

Woningzoekenden in Utrecht krijgen straks via een loket toegang tot de gehele regionale woningmarkt. Volgens wethouder J. Zwart hebben het stadsgewest Utrecht en de regionale woningcorporaties in principe al besloten de gemeentegrenzen te slechten.

Alleen moeten de betrokken gemeenteraden nog instemmen.

Sinds ruim een jaar werkt de gemeente Utrecht met een nieuw systeem van woningtoewijzing. Woningzoekenden hoeven niet te wachten op een brief van de gemeente of een woningcorporatie, maar krijgen de aanbodkrant in de bus. Daaruit ke zij binnen bepaalde spelregels zelf een huis kiezen.

De bedoeling is nu dat ook de regiogemeenten gaan meedoen. Uniek aan het systeem is dat de woningbouwverenigingen hun aanbod bundelen. Woningzoekenden hoeven dus niet van corporatie naar corporatie te zeulen.

In andere steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, is dat wel zo. In Groningen hebben ze er zelfs een naam voor: “corpo-shopping”.

Reageer op dit artikel