nieuws

Draconische plannen moeten Troost redden

bouwbreed Premium

De bezem gaat door de Troost Groep. De onderneming uit Pernis wil het personeelsbestand met vierhonderd mensen terugbrengen tot vijfhonderd werknemers. Als gevolg daarvan hebben de werknemers in de nacht van dinsdag op woensdag korte tijd blokkades opgeworpen.

De toegang tot het hoofdkantoor in Spijkenisse en het afvalverwerkingsbedrijf aan de Dintelhaven in de Europoort werd geblokkeerd. Na overleg tussen de directie, de centrale ondernemingsraad en de vakbonden besloot het personeel rond 09.45 uur de blokkades op te heffen.

Volgens bestuurders van de industriebonden van FNV en CNV heeft de directie toegezegd dat het tijdelijke ontslag van de 30 personeelsleden van de baan is. De mogelijke verkoop van bedrijfsonderdelen hangt echter nog steeds boven de markt. De directie zegde wel toe dat de bonden en de ondernemingsraad daar tijdig bij worden betrokken.

Milieu-tak

De familie Troost wil de reductie bereiken door de verkoop van de milieu-activiteiten aan Waste Management Nederland en door aanpassingen bij de divisie staalbouw en aannemerij. Volgens het Rotterdams Dagblad, dat de hand wist te leggen op een uitgelekt rapport, willen de aandeelhouders ook een verlaging van de loonkosten.

De algemeen directeur van de Troost Groep, drs. A.B.A. de Smit, vindt het nog te vroeg om concrete getallen te noemen. In de Rotterdamse krant spreekt hij van een plan van de aandeelhouders, “maar als directie hebben wij nog geen compleet beeld van de noodzakelijke ingrepen”.

De onderneming is in problemen gekomen als gevolg van achterblijvende investeringen in de (petrochemische) industrie en de haperende bouwmarkt in het Rijnmondgebied.

Reageer op dit artikel