nieuws

Deurenproducent Bruynzeel Zaandam verzelfstandigd

bouwbreed

Bruynzeel Zaandam BV, naar eigen zeggen de grootste fabrikant van deuren in Nederland, wordt door de Britse eigenaar BET Plc verzelfstandigd.

De Britse ondernemer zal zich nog uitsluitend in de dienstverleningssector manifesteren.

De toeleverancier Polynorm uit Bunschoten en de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM) krijgen, als de onderhandelingen lukken, elk een belang van 40 procent in de nieuwe onderneming. Het Bruynzeel-management onder leiding van directeur J.A.M. van Drimmelen participeert voor 20 procent.

De overnamegesprekken zijn op initiatief van de Bruynzeel-top ontstaan. De beslissing om een andere eigenaarsvorm te zoeken, komt niet uit de lucht vallen. Al in 1990 verklaarde het Britse moederconcern BET dat het van Bruynzeel af wilde. De Britten trokken zich terug van de bouwmarkt. In de dienstverleningssector zagen ze meer toekomst. Die uitspraak kwam voor de Bruynzeel-top toen als een complete verrassing. Nog maar enkele maanden daarvoor was de Zaanse onderneming overgenomen door BET Plc.

Bij de houten-deurenproducent werken ongeveer 380 mensen die goed zijn voor een omzet van tussen de f. 70 en f. 80 miljoen. Bruynzeel sluit volgens Polynorm-directeur P.D.A. Huisman goed aan bij zijn bouwdivisie. Polynorm voorziet de bouwindustrie onder meer van stalen deurkozijnen, huis- en garagedeuren. In 1992 behaalde de snel groeiende bouwsector van Polynorm een omzet van f. 132 miljoen.

Niet bekend

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels