nieuws

Daewoo en Venieri middelpunt op Ro-Ad machinedagen

bouwbreed

Machine-importeurs hebben zo nu en dan de behoefte hun relaties te tonen wat de importorganisatie te bieden heeft, welke machines het gevoerde programma omvat en als het even kan welke nieuwe produkten hier aan zullen worden toegevoegd. Een beproefde formule hiervoor die, zoals menig importeur al mocht ervaren, in elk geval vaak garant staat voor een goede belangstelling, zijn open dagen of zo men wil bedrijfsshows.

Ook daarvoor heeft importeur Road BV gekozen die aan zijn vestiging in Barneveld op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12, machinedagen houdt en bij die gelegenheid verschillende programma-aanvullingen zal demonstreren.

Road is onder meer importeur van machinemerken zoals Venieri en Daewoo. Van deze Italiaanse en Koreaanse programma’s zullen behalve de reeds bekende modellen ook enkele voor de Nederlandse markt gloednieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Om de veelzijdigheid van dit materieel te tonen zijn diverse bestaande machines uitgerust met aanbouwapparatuur en werktuigen waarvoor Rotar BV uit Genemuiden, de Joode uit Pernis, Van de Heuvel uit Werkendam en Spectra Physics-medewerking hebben gegeven.

Daewoo

Op de Nederlandse markt debuteert onder andere de Daewoo wiellader model Mega 400 een machine met een eigen massa van 21,4 ton en een standaard bak van 4 m3. Daewoo bouwt hierin een eigen dieselmotor van het type D 2366 T die met een cilinderinhoud van 11 liter een vermogen afgeeft van 250 pk bij1950 omw/min. Voor Daewoo tekenen de eveneens nieuwe DH 320 rupsgraafmachine tot voor kort in het Koreaanse programma met 33 ton de zwaarste in de graafmachinelijn, maar binnenkort overtroffen door een 45 ton zwaar model die onder de type-aanduiding DH 450 te boek zal staan. In de DH 320 komen we dezelfde motor tegen als die in de Mega 400.

Venieri

In het Venieri programma treden evenzeer twee nieuwe modellen voor het voetlicht, de graaf-laadcombinatie model 5.23 B en de 10.23 B. Bij eerst genoemde model is de Perkins-dieselmotor dwars geplaatst. Deze verleent via de hydrostatische rijaandrijving (Rexroth Hydromatic) de machine een rijsnelheid van 30 km per uur. De 9500 kg zware 10.23 B kreeg eveneens een Perkins 1004, echter nu met turbo. Deze ligt gekoppeld tegen een Clark-powershift transmissie. Deze op een na grootste machine van Venieri is uitgevoerd op vier keer 17.5 R 25 banden. In dit Italiaanse programma kan evenzeer kennis worden gemaakt met de 7.63 die recent op de markt is verschenen. Deze 7000 ton wegende laadschop heeft een Perkins 1004 turbo dieselmotor met een afgesteld vermogen van 89 DIN p[k bij 2000 tpm. De standaard bakinhoud bedraagt 1450 liter. Ro-Ad rond de machinepresentatie af met enkele modellen uit de lijn minigravers van het bekende merk Hanix alsmede heftrucks en palletwagens van Yang respectievelijk Stocka.

Met een eigen massa van 21,4 ton is de Mega 400 thans het zwaarste model uit het programma laadschoppen van Daewoo. De machine heeft een standaard bak van 4000 liter en is uitgerust met een Daewoo D 2366 T dieselmotor die bij 1950 omw/min een vermogen levert van 250 pk.

De Daewoo DH 320 hydraulische graafmachine is een

van de nieuwe programma-uitbreidingen. Deze machine is uitgerust met dezelfde krachtbron als die van de Mega 400 en heeft standaard Load Sensing Hydrauliek. De 32 ton zware grondverzetter zal binnenkort met de DH 450, die een gewicht van 45 ton op de weegschaal brengt, een nog zwaarder model naast zich krijgen.

Reageer op dit artikel