nieuws

Bouw laat economie-debat links liggen

bouwbreed

De bijdrage van de bouwnijverheid aan het Platform Globalisering, beter bekend als het Nationale Economiedebat van minister Koos Andriessen, is pover. Bij de gisteren gehouden persconferentie over het debat, dat op 24 maart in Hilversum wordt gehouden, bleek dat de bouw weinig interesse heeft getoond.

Alleen professor Kohnstamm van Wilma heeft in een bijdrage geleverd. Kohnstamm is een van de negen ‘profs’ die een oplossing aanreiken om de Nederlandse economie weer gezond te maken. Naast het gebruikelijke betoog over snel investeren in infrastructuur vindt de Wilma-topman dat gestopt moet worden met discussieren over private financiering, “daar deze uitsluitend tot tijdverlies leiden”.

Daarnaast komen in zijn betoog verruiming van openingstijden, verlenging van de bedrijfstijd, een beter taxi-systeem en de rol van regionale ontwikkelingsmaatschappijen aanbod.

Reageer op dit artikel