nieuws

Begraafplaats Puttershoek

bouwbreed Premium

In de kern Puttershoek van de gemeente Made bouwde aannemersbedrijf A. Pals BV uit Made een opvallende begraafplaatskapel. Het ontwerp van de Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden valt tegen het groen van de begraafplaats er achter op door een bouwvolume met een amandelvormige plattegrond.

Boven de eigenlijke kapelruimte verheffen zich twee transparante dakopbouwen met rondom beglazing onder met koper gedekte lessenaarskapjes. De entree wordt geaccentueerd door een brede taatsdeur met aan weerskanten een kunstwerk van Josephine Sloet. Deze kunstwerken zijn opgenomen in platen geemailleerd staal op de constructie van de taatsdeur met een oppervlak van 8 m2. In het gedeelte links van de monumentale deur zijn secundaire ruimten opgenomen zoals ruimte voor de familie, een keuken- en kantoorruimte en toiletgroep.

Zo trachtten de ontwerpers het complexe programma van eisen in een bouwvolume gestalte te geven.

Reageer op dit artikel