nieuws

Bebouwing voormalig slachthuisterrein Utrecht vergt f. 60 mln

bouwbreed

Dinsdag wordt aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht de officiele eerste paal geslagen van het bouwpo Plantage. Op het terrein van het voormalige gemeentelijke slachthuis zullen 175 sociale huurwoningen, 131 koopwoningen en een woon-zorgpo met veertig zorgplaatsen worden gerealiseerd.

Daarnaast wordt 3500 m2 winkel- en 1800 m2 kantoorruimte gerealiseerd. Op het terrein zijn bovendien zes woonwagenstandplaatsen gepland. De drie bestaande monumentale panden van het oude slachthuis blijven intact en zullen na een ingrijpende renovatie onder andere als kantoorruimte worden verhuurd.

Plantage is een ontwerp van ir. B.F. Mannot van Groosman Partners BV uit Rotterdam en zal worden gerealiseerd door Intervam Midden te Utrecht. Met de realisatie is een investering van circa f. 60 miljoen gemoeid. Opdrachtgever en ontwikkelaar van het po is de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht. De eerste woningen zullen naar verwachting begin 1995 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel