nieuws

AVBB wacht met oordeel

bouwbreed Premium

De werkgevers in de bouw willen nu nog geen oordeel vellen over de zin en onzin van het Arbo-convenant. Men wenst eerst de resultaten van een evaluatie, uit te voeren door een extern bureau, af te wachten.

Rob Metz, hoofd bestuurszaken en voorlichting van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf wijst erop dat de uitvoering van de evaluatie van het arbo-convenant juist onderwerp was van het gesprek dat vorige week is gehouden met ministerie en vakbonden.

“Een evaluatie moet je serieus nemen. Vorige week hebben we afgesproken het convenant door een extern, onafhankelijk bureau te laten evalueren. En het is correct om op de uitkomst daarvan te wachten, alvorens een oordeel te vellen.” Volgens Metz wordt op zeer korte termijn een bureau aangewezen dat de evaluatie gaat uitvoeren.

Hij reageert verontwaardigd op de suggestie dat het failliet van het arbo-beleid in de bouw eraan zit te komen. “Dat is een miskenning van wat er door *lle partijen op het gebied van de arbeidsomstandigheden is en wordt gedaan. Er is meer dan het arbo-convenant. Misschien gaan dingen wat trager dan is afgesproken, maar met een mentaliteitsverandering is nu eenmaal wat meer tijd gemoeid dan wat sommigen zouden willen.”

Metz bestrijdt tenslotte dat nu al vaststaat dat de werkgevers geen vervolg willen geven aan het convenant. “Verlenging, vernieuwing of geen convenant meer: voor ons liggen alle opties open.”

Reageer op dit artikel