nieuws

Arctische inval op komst

bouwbreed Premium

In het overgangsgebied tussen warme en koude luchtmassa’s heeft een frontale storing langs een tanend front gisteren veel regen veroorzaakt.

In een brede strook over het midden en deels zuiden van het land viel plaatselijk meer dan 30 mm. Vanaf vandaag bevinden we ons in koudere luchtmassa’s. Daarin ontstaan buien die de komende dagen meer en meer een maarts karakter gaan krijgen. Zoals het zich nu laat aanzien staat ons het komende weekeinde zelfs een ‘brutale arctische inval’ te wachten met sneeuw en ’s nachts vorst. Oorzaak daarvan is een scherpe afkoeling van de hogere luchtlagen: op 5 kilometer tot mogelijk f. 40 grC, op 1500 meter hoogte tot f. 12 grC. Warm was het maandag in het Zwitsterse kanton Tessin en in Noord-Italie. In Lugano werd het bijna 25 grC en in Milaan 22 grC.

Weersverwachting voor morgen

Wisselend bewolkt met enkele maartse buien. Middagtemperaturen rond 6 grC, en langs de kust en op het IJsselmeer enige tijd een stormachtige westen wind.

Woensdag zon onder: 18.42 uur Donderdag zon op: 06.48 uur

Reageer op dit artikel