nieuws

ABG afwerker Titan 422 werkt tot breedte van twaalf meter

bouwbreed

De Europese wegenbouwdivisie van Ingersoll Rand, ABG, heeft de lijn Titan beton- en asfaltafwerkmachines uitgebreid met het ruspsmodel Titan 422. Deze machine kan werken met zes verschillende afwerkbalken tot werkbreedten van maximaal 12 meter. Het motorvermogen bedraagt 124 kW dat wordt geleverd door een Deutz F6L 413 FL dieselmotor.

De hydraulische componenten zijn aangepast aan de zware Duotamp en Vario Duotamp afreibalken alsmede de nieuwe VB 76 en VB 81 Variomatic balken en het MB 122 systeem. De Titan 422 is geschikt voor de verwerking van alle voorkomende mengsels en het maken van overeenkomstige onder- en slijtlagen. De afwerker heeft een capaciteit van ca. 800 ton/uur. Een bijzondere uitvoering van deze machines ook geschikt voor het aanbrengen van het ballastbed op spoorbanen.

Voor de rijbeweging zorgt een nieuw, elektronisch gestuurd, synchromatic systeem dat de beide rupsbanden direct en onafhankelijk van elkaar aandrijft. Snelheid en besturing worden elektronisch geregeld via twee draaipotentiometers op het bedieningspaneel.

Ook de transportbanden en verdeelwormen worden per machinezijde onafhankelijk van elkaar hydrostatisch bekrachtigd. De hoogte van de verdeelwormen is instelbaar en is aan te passen aan de werkomstandigheden. Er is keuze uit twee aandrijvingsmogelijkheden van de verdeelwormen.

Een volautomatische, aangestuurd via potentiometers die in de materiaal hoogtesensors zijn ingebouwd voor een traploze toerentalregeling van de verdeelwormen.

Een semi-automatische besturing die met de hand kan worden bijgeregeld. De variabele pompen voor de beide hydraulische circuits van de transportwormen zijn uitgerust met drukuitschakelaars.

Dankzij een over de gehele machinebreedte te verplaatsen bedieningsstoel en besturingspaneel heeft de machinist steeds zicht op de hopper en het werk.

ABG asfaltafwerkmachine Titan 422 met instelbare werkbreedte tot 12 meter.

Reageer op dit artikel