nieuws

Zwelband maakt naden blijvend waterdicht

bouwbreed

Fosroc Expandite Ltd. te Milton Keynes, Buckinghamshire in Engeland, maakt melding van een nieuwe zwelband, op de markt gebracht onder de naam Supercast SW. De band bestaat uit enkel een hydrofiele polymeer; hij is dus niet samengesteld uit meerdere materialen. Volgens een toelichting bestaat daardoor geen risico op vermindering van de werking door het verouderen van componenten. Supercast SW blijft waterdicht, ook nadat de band herhaaldelijk nat is geworden en weer opgedroogd.

Supercast SW is een zeer buigzame zwelband, ook te gebruiken in scherpe hoeken zoals bij de aansluiting van kolommen en wanden. Het materiaal is onder andere te gebruiken om in het werk gestorte betonnen bouwdelen waterdicht op elkaar aan te laten sluiten. Onder invloed van vocht neemt het volume van de band toe. Op die manier wordt de naad, waarin de zwelband is opgenomen, waterdicht. Supercast SW behoudt die eigenschap, ook als de constructie weer droog wordt.

Volgens een woordvoerder komt de Supercast SW zwelband nog niet voor in het leveringsprogramma van Fosroc Nederland. Het produkt wordt wel gevoerd door Fosroc Belgie. Fosroc heeft vestigingen in 43 landen over de hele wereld en maakt deel uit van Burmah Castrol.

Supercast SW zwelband is zeer flexibel en daardoor ook te gebruiken in scherpe hoeken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels