nieuws

Zonneboiler en cv-ketel vormen compact geheel

bouwbreed Premium

Agpo heeft Aqua Sol boiler met daaraan gekoppeld een cv-verwarming op de markt gebracht, die op VSK’94 wordt geintroduceerd. Daarmee combineert het bedrijf zonne-energie voor het leveren van warm water met ‘conventionele’ cv-verwarming.

De compacte zonnewarmteboiler is te combineren met diverse verwarmingsketels. Het betreft zowel open als gesloten systemen, zoals de typen Agpo/Ferroli NEV 324T, -522 TSV,-324 EF en- 522 SV-EF. De Aqua Sol is eveneens te combineren met het multifunctionele toestel de Agpo/Stork Air Combifor.

Al deze toestellen zijn overigens als eerste in Nederland voorzien van het nieuwe door het Gastec toegekende ‘Gaskeur geschikt voor Zonneboilersystemen’. De systemen zijn in alle opzichte perfect op elkaar afgestemd. Bij het monteren wordt gebruik gemaakt van een ophangframe. Daardoor is de montagetijd geringer dan bij het ophangen van een losse boiler en een naverwarmer. De ketel en boiler zijn van plaats te verwisselen. De afmetingen van de zonneboiler zijn 490 x 490 x 900 mm.

Daarmee is het tot op heden de kleinste zonneboiler in Nederland. Ook is hij volgens Agpo BV te Breda vervaardigd uit materialen die voor 100% zijn te recyclen. De boiler heeft een inhoud van 90 liter. Hij is beveiligd tegen oververhitting en bevriezing. Een extra energiebesparing buiten het gebruik van zonne-energie wordt bereikt, doordat de thermostaat in de verwarmingsketel wordt uitgeschakeld als de temperatuur in de boiler de 60 gr. C bereikt.

Reageer op dit artikel