nieuws

Winkelcentrum ’t Loo mag gaan uitbreiden

bouwbreed

De missie die burgemeester N.P.M. Schoof van Heiloo afgelopen dinsdag heeft ondernomen naar de Raad van State in Den Haag is geslaagd. Raad van State rechter C.J. van Zeben verwerpt het verzoek van de Stichting Heiloo houden zo!, om schorsing van de uitbreidingsplannen voor winkelcentrum ’t Loo.

De stichting is bevreesd voor het aanzien van de historische Witte Kerk en voor de verkeersaantrekkende werking die een vergroot winkelcentrum zal uitoefenen. Burgemeester Schoof en de eigenaar van het winkelcentrum, de uitvaartverzekerig DELA, menen dat het 15 jaar oude complex zo snel mogelijk uitgebreid en aangepast moet worden. Met name Albert Heijn en de Hema zouden momenteel te krap gehuisvest zijn.

De voorstanders zeggen niet bevreesd te zijn voor verkeersaantrekkende werking, er wordt niet bewust op nieuwe klanten van buiten Heiloo gemikt.

Het streven is om de bestedingen die aanvankelijk door de inwoners van Heiloo in het winkelcentrum werden gedaan en de laatste jaren zijn teruggevallen weer op het oude niveau te krijgen.

Reageer op dit artikel