nieuws

Waterleiding snel te monteren met Britse koppeling

bouwbreed Premium

Elwa International te Watergang introduceert een Britse snelkoppeling op de Nederlandse markt. Het is het Speedfit ‘push in’-systeem van John Guest Ltd., bestemd voor het maken van verbindingen in waterleidingen van koper of kunststof.

De koppelingen zijn bestand tegen een werkdruk van 10 bar bij 20 gr. C (koud water), 7 bar bij 65 gr. C (warm water) of 4 bar bij 82 gr. C (centrale verwarming). Ze zijn voor korte duur bestand tegen een temperatuur van 120 gr. C, maar het wordt afgeraden om dichtbij een Speedfit koppeling te solderen. Het uiteinde van de buis moet goed loodrecht afgezaagd zijn. Het wordt eenvoudig in de koppeling gedrukt, in een binnenmof voorzien van een afsluitring. De verbinding is met enige handigheid ook weer te demonteren.

Hoekverbinding met het Speedfit ‘push-in’ systeem van John Guest.

Reageer op dit artikel