nieuws

Vorst houdt voorlopig aan

bouwbreed

De lucht die de afgelopen dagen over ons land is uitgestroomd, was minder koud dan zich aanvankelijk liet aanzien.

De nachtelijke minimum-temperaturen zijn vrijwel nergens onder -10 gr. C gekomen en overdag was het gistermiddag op de meeste plaatsen iets boven nul. Een relatief warme bovenlucht als gevolg van grootschalige dalende luchtbewegingen in het hogedrukgebied, een zeer droge luchtmassa en een sterke menging door de krachtige wind lagen daaraan ten grondslag.

Na vandaag wordt er echter weer koudere lucht aangevoerd met winden uit oostelijke richtingen. Daardoor neemt de vorst weer toe. Vanaf donderdag vriest het ‘s-nachts meest matig en overdag licht. Oorzaak van de vorstverscherping is het zich opnieuw versterkende luchtdrukmaximum boven Noord Europa. Kortom nog geen einde van de Valentijnswinter in zicht.

Reageer op dit artikel