nieuws

Vloerverwarming is prettig in badkamer

bouwbreed Premium

AEG presenteert op de vakbeurs VSK zijn Thermo-Boden. Deze is vooral geschikt voor verwarming van de vloer in de badkamer. Ook andere ruimten zoals de keuken of een plaats waar men vaak vertoeft komen daarvoor in aanmerking.

De vloerverwarming is vrij gemakkelijk in de desbetreffende ruimte aan te leggen, omdat ze zo dun is. De Thermo-Boden is slechts 2 mm dik. Hij bestaat uit een kunststof mat, waarin een geisoleerde verwarmingsdraad is meegeweven. Hij is gewoon aan te sluiten op 220 V en wordt via een thermostaat geregeld. De werktemperatuur bedraagt zo’n 20-24gr. C.

Van ingrijpende vloeraanpassingen bij bestaande vloeren is geen sprake. Drempels en deuren behoeven meestal niet te worden aangepast. Slechts de tegellaag moet worden verwijderd. Naar gelang van de toe te passen vloerbedekking is er keuze tussen een mat van 300- of 500 mm breed. De smalle mat warmt snel op en is vooral geschikt voor tegelvloeren. Deze heeft een capaciteit van 160 W/m2. De bredere mat is vooral geschikt voor toepassing onder stoffen vloerbedekking, parket en dergelijke. Deze mat heeft een vermogen van 100W/m2. Vloerverwarming is qua comfort een prettige verwarming. Volgens de leverancier AEG Nederland N.V. te Amsterdam verdwijnt tweederde van de menselijke lichaamswarmte via de benen en voeten, bijna eenderde via de romp en armen en het restje via het hoofd. Vandaar dat een licht verwarmen van de vloer een groot effect heeft op de comfortervaring van de mens. Voor het vergroten van de omgevingstemperatuur tot een aangenaam temperatuurpeil is bereikt, waarbij ook de vloer zijn noodzakelijk deel krijgt, kost veel energie.

Thermo-Boden zijn gemakkelijk (naderhand) aan te leggen.

Reageer op dit artikel