nieuws

Vinex-akkoord tussen Vrom en Rotterdam begin april verwacht

bouwbreed

De kans is groot dat begin april het Rijk en de gemeente Rotterdam het Vinex-akkoord ke ondertekenen. Op dit moment trachten hoge-ambtenaren de Rotterdamse wethouder Linthorst en staatssecretaris Heerma eind deze maand aan de onderhandelingstafel te krijgen. “In dit gesprek staan de financiele perikelen hoog op de agenda. Wat de gemeente Rotterdam wil en het Rijk over heeft, ligt nu nog ver uit elkaar”, aldus een van de betrokkenen.

“Het ministerie van Vrom wil het akkoord ondertekenen voor de komende verkiezingen. Rotterdam en Zuid-Holland willen gewoon de beste overeenkomst. Mocht het gesprek tussen Linthorst en Heerma spaak lopen dan ziet het er somber uit.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels