nieuws

Valentijnswinter op til

bouwbreed

Na een week van wikken en wegen ziet het er nu toch naar uit dat er een vorstperiode voor de deur staat.

Het hogedrukgebied boven Scandinavie wordt de komende dagen verder opgetuigd waardoor Atlantische depressies er niet of nauwelijks meer aan te pas komen. Wel begin volgende week een tweestrijd hetgeen op sneeuw kan uitlopen. Doordat de winden verder gaan aantrekken uit richtingen tussen oost en zuidoost kan het na het weekeinde voor het gevoel wel eens gemeen koud gaan worden.

De ommezwaai werd eigenlijk al enige tijd voorbereid maar door de totaal uiteenlopende computervisies leek het maken van weersverwachtingen meer op koorddansen.

De Valentijnswinter (periode rond 14 februari) verschijnt de komende dagen overigens aarzelend in de startblokken met na vandaag (nog enkele buien en tamelijk winderig) slechts langzaam afkalvende thermometers.

Zeer koud nu in Moskou met gisterochtend -24gr. C en in het noorden van Rusland minima tot -38gr. C.

Reageer op dit artikel