nieuws

Uitbreiding Europees architectenbureau

bouwbreed

De zeven architectenbureaus uit verschillende Europese landen die samenwerken onder de naam Perspective, krijgen twee nieuwe partners. Het gaat om Alhqvist & Co uit Zweden en Nuno Leonidas uit Portugal.

De gedachte achter de samenwerking is, dat bestaande klanten ke worden ‘meegenomen’ wanneer zij in het buitenland bijvoorbeeld een kantoor willen bouwen. Het vertrouwde architectenbureau maakt het ontwerp, maar werkt samen met de Perspective-partner in het land waar het gebouw komt te staan. “Zo krijgt men kennis over de plaatselijke regelgeving”, aldus de voorzitter van Perspective, Colin Douglas.

Over het algemeen blijven de kantoren los van elkaar werken. Alleen bij grotere poen worden de krachten gebundeld.

In Nederland is het Delftse bureau OD 205 lid van Perspective. De federatie heeft daarnaast leden in Frankrijk, Spanje, Belgie, Italie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Er worden onderhandelingen gevoerd met bureaus in Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel