nieuws

Twee technologieen in een detector

bouwbreed

C&K Systems uit Eindhoven heeft een nieuwe bewegingsdetector geintroduceerd. De werking van deze detector, type DT 5360, is gebaseerd op een combinatie van microgolf- en passief-infraroodtechnologieen.

Met de microgolftechniek wordt een in een ruimte optredende beweging gedetecteerd, terwijl de passief-infraroodtechniek reageert op veranderingen in temperatuur. Deze combinatie is gekozen om valse alarmen uit te sluiten. Het signaal van de microgolftechniek wordt namelijk genegeerd totdat het passief-infraroodsysteem een verandering in temperatuur constateert.

De detector is ontworpen voor plafondmontage en wordt geleverd in op- of inbouwuitvoering. De DT 5360 heeft een detectiepatroon van 360 gr. met een straal van 15 meter. De montagehoogte kan varieren van 2,5 tot 5 meter. De detector is voorzien van een alarm-LED. Mocht het microgolfsysteem uitvallen, dan schakelt de detector over op het passief-infraroodsysteem en zendt een waarschuwingssignaal uit.

De detector DT 5360.

Reageer op dit artikel