nieuws

Tijdelijk bouwverbod in Vlaamse duinen

bouwbreed Premium

Vlamingen ke niet meer zomaar vakantiebungalowtjes neerzetten in de duinen. De Vlaamse deelregering heeft -voorlopig tijdelijk- verboden om in de duinen te bouwen. Wie alvast begonnen was met bouwen, moet de grond in oorspronkelijke staat herstellen. Dat geldt ook voor wie reeds een bouwvergunning gekregen had. Het bouwverbod duurt tot het einde van dit jaar.

In die tijd wordt perceelsgewijs onderzocht, in welke gebieden mogelijk toch gebouwd mag worden.

Het verbod dient niet alleen om de natuur te beschermen. Door de bouwwerkzaamheden in de duinen kwam ook de waterkeringsfunctie in gevaar. Vrijwel alle politieke partijen steunden het bouwverbod. Alleen de groene partij Agalev wilde meteen een definitief verbod, terwijl de liberale VLD het verbod een aantasting van de vrijheid vond.

Reageer op dit artikel