nieuws

Terreinwagen en bestelbus nieuw bij Suzuki

bouwbreed

Suzuki komt naar de Bedrijfsauto-RAI met een terreinwagen in twee uitvoeringen en een ‘handzame’ bestelbus. De terreinwagens zijn van het type Samurai ,terwijl de bestelbus de naam Super Carry Commercial meekreeg.

De Suzuki Samurai kan uitstekend uit de voeten op een zanderig bouwterrein of een bemodderd bospad. Dit als gevolg van de vierwielaandrijving en het gunstige voertuiggewicht. De Samurai Long, dus met verlengde wielbasis voor extra binnenruimte, is op grijs kenteken leverbaar.

Niet alleen op onverharde wegen komt men met de Samurai goed weg ook op de verharde weg is het een doelmatig transportmiddel. De viercilinder motor van 1,3 liter levert 51 kW/69 pk. Met behulp van goed gekozen overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak en de tussenbak is er altijd voldoende trekkracht aanwezig. Het laadvermogen bedraagt 380 kg.

De Samurai Long is leverbaar in twee versies, Hard Top Van Long of Soft Top Commercial Long. Bij de hard top is het dakpaneel boven de stoelen te verwijderen, waardoor een open gevoel ontstaat. Wie geheel open wil rijden of grote stukken moet vervoeren kan de Soft Top op eenvoudige wijze verwijderen.

Besteller

de Suzuki Super Carry Commercial is een handzame bestelbus die veel transportcapaciteit biedt tegen een scherpe kilometerprijs. De besteller is uitstekend geschikt voor de ondernemer die lokaal of regionaal goederen en/of gereedschappen moet bezorgen of vervoeren tegen een lage kilometerprijs. Voor extra rijcomfort en een nog voordeliger brandstofverbruik is voor de Super Carry een vijfversnellingsbak leverbaar.

Het laadvermogen van de `Super Carry Commercial bedraagt 580 kg. De laadruimte heeft een inhoud van bijna 3000 liter. Behalve de twee royale schuifdeuren, links en rechts, kan ook via de omhoogscharnierende achterdeur worden in- en uitgeladen. Voor het beladen in de nachtelijke uren wordt de cabine en de bagageruimte goed verlicht. Met zijn totale breedte van slechts 140 cm is deze besteller goed manoevreerbaar in het stadsverkeer. Behalve de goede transportmogelijkheden biedt de Super Carry de bestuurder het nodige comfort. Het gaat daarbij om functionele zaken als de goed verstelbare stoelen met hoofdsteunen. Zowel in dashboard als in de middenconsole en de beide portieren is voldoende bergruimte voor papieren en allerlei spullen. De motor heeft een inhoud van 970 cm3. Het is een moderne, onderhoudsvriendelijke viercilinder krachtbron met een spaarzaam brandstofverbruik. De Super Carry is leverbaar met vier- of vijfversnellingsbak.. Deze laatste is vooral praktisch als er langere stukken op hogere snelheid worden afgelegd. In de vijfde versnelling maakt de motor minder toeren waardoor het geluidscomfort wordt verbeterd en de brandstofconsumptie wordt verminderd.

De Suzuki Samurai Van Long, met verlengde wielbasis voor extra binnenruimte, is op grijs kenteken leverbaar.

Reageer op dit artikel