nieuws

Superjaws: werkbank binnen handbereik

bouwbreed

Met de Superjaws van Elu heeft de werkman voor het kleine slijp-, zaag-, schaaf-en boorwerk steeds een praktisch werkbankje direct binnen handbereik. Het werkbankje is volledig inklapbare en met zijn gewicht van twintig kg gemakkelijk mee te nemen.

Een bankschroef, pers en aambeeld vormen een geintegreerd deel van deze Superjaws. Door zijn onderstel van drie steunpoten is het bankje op elke ondergrond stabiel op te stellen en biedt het een comfortabele werkhoogte van 85 cm. Door middel van een bijzondere klemconstructie, die met behulp van een voetpedaal wordt bediend, laten werkstukken zich snel en onwrikbaar voor bewerking bevestigen. De voetbediening levert een klemkracht die kan varieren van licht tot maximaal een ton , zodat elk soort materiaal zonder gevaar van beschadiging is in te spannen. Vergrendeling van de klemplaat gebeurt automatisch en bij het indrukken van de klemplaat wordt de vergrendeling weer uitgeschakeld. Door het pedaal pompend in te drukken functioneert de glijdende bek als een krachtige pers waarmee lagers of tandwielen op assen zijn te drukken.

Met behulp van verschillende accessoires zijn in de kleminrichting uiteenlopende werkstukken te spannen zoals buisprofielen, gezaagd of rondhout, enz.

De in te stellen klembreedte ligt binnen 0 en 400 mm terwijl met het omkeren van de glijbek een grootste inspanbreedte van 900mm is te realiseren.

Superjaws inklapbare werkbank met voetbediende bankschroef-, klem- en persinrichting. De afmetingen in ingeklapte positie bedragen 770 x 365 x 310 mm.

Reageer op dit artikel