nieuws

Sportcentrum Kardinge gaat vandaag open

bouwbreed

Vandaag opent sportcentrum Kardinge zijn deuren. Naast het Gasunie-gebouw en het museum is er in de stad Groningen een nieuw bouwpo gerealiseerd, het sportcentrum Kardinge. Het gaat hier om een complex waarin zowel ‘koude sporten’ (schaatsen en ijshockey) als ‘warme sporten’ (zwemmen, tennis en squash) zijn ondergebracht.

De nieuwbouw is onder leiding van Beheer Koop Tjuchum BV door Lodewijk Geveke Bouw uit Haren gerealiseerd midden in het toekomstige recreatiegebied Noorddijk, waar 400 hectare landbouwgrond de bestemming van bos, park en waterplas heeft gekregen.

Opdrachtgever voor de bouw van Kardinge is de gemeente Groningen (afdeling Onderwijs Sport Welzijn), die verder zorgdraagt voor het beheer en de exploitatie. Het ontwerp van het complex is afkomstig van de architect Jurjen van der Meer uit Groningen. De constructieberekeningen zijn verricht door Ingenieursbureau Wassenaar BV uit Haren en ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek BV uit Delft. Men kan nu op een locatie beschikken over een recreatiebad met golfslaginstallatie, peuterbaden, whirlpools en reuzeglijbaan, een instructiebad, een wedstrijdbad, een overdekte ijsbaan, een ijs(hockey)hal, tennis- en squashbanen, een sauna, fitnessruimtes, een sportwinkel en gevarieerde horeca-gelegenheden.

De gevarieerde voorzieningen (inclusief ski-helling, busstation, parkeerruimte en bewaakte fietsenstalling) moeten jaarlijks zo’n 800000 bezoekers trekken.

Met de bouwkosten van het complex is een bedrag gemoeid van ruim f. 37 miljoen.

Arthur Blonk

Reageer op dit artikel