nieuws

SbI wil toepassing staal op staalbouwmarkt bevorderen

bouwbreed Premium

Op maandag 14 februari is het Staalbouw Instituut (SbI) opgericht. De nieuwe stichting gaat de toepassing van staal in de staalbouwmarkt bevorderen.

Dit is gisteren door het nieuwe, onafhankelijke instituut bekend gemaakt.

De oprichting van het Staalbouw Instituut (SbI) op 14 februari vormt de meest recente stap in een herstructurering van organisaties binnen de staalbouwbranche. Eerdere stappen waren de oprichting van de branche-organisatie Stichting Nederlandse Staalbouw in het voorjaar van 1993 en de beeindiging van de activiteiten van Centrum Staal per 1 oktober 1993. Het Po Analyse Bureau heeft haar technische promotie activiteiten per 14 februari 1994 ondergebracht bij het Staalbouw Instituut.

Er werken zeven personen bij het SbI. Directeur is ir. W.A.C. de Vries Robbe, voorheen directeur van het Po Analyse Bureau.

De nieuwe, onafhankelijke stichting heeft als doel de toepassing van staal te bevorderen in de staalbouwmarkt. Het instituut wil dit doel bereiken met algemene en technische promotie-activiteiten en het geven van voorlichting. Het SbI richt de activiteiten op de marktsegmenten: utiliteits- en woningbouw, industriele bouw, agrarische bouw, droge waterbouw en offshore, en ook de industriele toelevering aan deze segmenten. Belangrijke activiteiten zijn onder meer het organiseren van de Staalbouwdag en de Nationale Staalprijs, en het verstrekken van pogebonden en niet-pogebonden adviezen.

Het Staalbouw Instituut is een initiatief van de Hoogovens Groep, de Federatie van Belangenverenigingen in de Staalbouw (FBS), de Vereniging van Staaltoeleveranciers in Nederland (VEST) en de Eurofer Steel Structures Promotion Group. In deze laatste zijn de Europese balkenproducenten vertegenwoordigd.

Het Staalbouw Instituut is te bereiken onder telefoonnummer 010-4110435.

Reageer op dit artikel