nieuws

Ruim kwart miljard voor infrastructuur Overijssel

bouwbreed Premium

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de provincie Overijssel zullen de komende jaren f. 260 miljoen uittrekken om knelpunten in de weginfrastructuur in deze provincie versneld op te lossen.

Gistermiddag tekenden minister Maij en gedeputeerde Hendrikx hiertoe een convenant

Naast de provincie dragen ook de Overijsselse gemeenten en bedrijven bij aan de verbetering van de infrastructuur. Het gaat hier om het doortrekken van de A50 (Kampen-Rampspol) en het oplossen van een deel van de knelpunten in de A35 (Zwolle-Twente) in de periode 1995-2000. Daarnaast is afgesproken dat het ministerie en de provincie een inspanning leveren om na 1998 andere knelpunten in de A35 aan te pakken. Het ministerie en de provincie hebben ook afgesproken dat Overijssel het beheer van het kanaal Almelo-De Haandrik overneemt. De opensteling voor de binnenvaart moet zo voor de toekomst gegarandeerd worden. In 1995 wil de provincie namelijk beginnen met het verbeteren van dit kanaal, waardoor het geschikt wordt voor grotere en dieper afgeladen binnenvaartschepen.

De investering in de Overijsselse wegen vindt plaats in het kader van de zogenoemde investeringsimpuls: de extra f. 8 miljard waarmee de regering infrastructurele poen versneld wil uitvoeren.

Uitbouw

Met de uitbouw van de A35 tot autosnelweg zal Rijkswaterstaat in 1995 beginnen. Bovendien is afgesproken om bij een eventuele volgende investeringsimpuls na 1998 de andere knelpunten in de A35 op te lossen, zoals bij Nijverdal en Wierden.

Van de f. 260 miljoen neemt het ministerie 80% voor zijn rekening. De regio neemt de overige 20% (f. 60 miljoen) voor haar rekening. De provincie betaalt f. 25 miljoen, terwijl het bedrijfsleven en de gemeenten f. 35 miljoen bijdragen.

Reageer op dit artikel