nieuws

Raad Haarlem akkoord met bouw Enschede-complex

bouwbreed

De Haarlemse gemeenteraad heeft zijn fiat voor de bouw van het prestigieuze Enschede-complex in de binnenstad van Haarlem gegeven. De coalitiepartijen CDA, VVD en D66 stemden in met het totale voorstel van het college voor de nieuwbouw.

Het complex zal verrijzen op het voormalige terrein van Drukkerij Enschede, dat vlak achter de Grote Markt ligt. Het plan behelst de bouw van een nieuwe stadsschouwburg, een deel van de rechtbank, winkels, horecavoorzieningen, een ondergrondse parkeergarage en een hotel of woningen.

Ook is de bouw van het nieuwe theater Toneelschuur, grenzend aan het terrein, in het po opgenomen. Met de bouw van het Enschede-complex is een bedrag van tientallen miljoenen guldens gemoeid.

Het Haarlemse college zal binnenkort voor de realisering een contract met poontwikkelaar MBO sluiten.

Reageer op dit artikel