nieuws

Ook Danfoss Thermostaat past met twee draden op elke ketel

bouwbreed Premium

De Danfoss kamerthermostaat type RMT-24 is nu ook met twee in plaats van drie draden verkrijgbaar. Als gevolg daarvan is deze thermostaat voortaan aan te sluiten op elk type verwarmingsketel. Het is een 24-Volts thermostaat, uitgevoerd met een thermometer.

Volgens een woordvoerder van Itho BV te Schiedam, leverancier van de Danfoss thermostaten, heeft de RMT-24 voordelen voor het milieu. Er is geen gebruik gemaakt van kwik, maar van een bimetaal.

Bovendien gaat minder warmte via de schoorsteen verloren, omdat het bimetaal niet alleen reageert op de temperatuur van de binnenruimte, maar door een anticipatie-schakeling ook op de temperatuur van de ketel.

De ketel wordt daardoor voortijdig uitgeschakeld en bereikt niet meer dan 60 a 70 gr. C in plaats van de gebruikelijke ca. 90 gr. C. Het gevolg is een ‘rustige aan/uit beweging’, doordat de ketel zich steeds aanpast aan de langzame opwarming van de binnenruimte.

Behalve op deze technische voordelen wijst Itho op de vormgeving. Volgens de leverancier heeft de thermostaat een eigentijdse en elegante vorm die in elk interieur past.

Danfoss RMT-thermostaat

Reageer op dit artikel