nieuws

Nimbus-kranen besparen ruim helft van water

bouwbreed

Venlo heeft zijn Nimbus Eco waterbesparende kranenserie ontwikkeld en op de markt gebracht. De volumestroom is zodanig beinvloed dat de constante waterbesparing 5 liter/min of 37% bedraagt en nog eens 3 liter of 22% variabel.

Dat wil zeggen dat gewoonlijk zo’n 8 liter/min of 59% met deze kranen op water valt te besparen.

Dat is niet slecht in een tijd, dat elk ogenblik schaarste aan drinkwater kan optreden. De huidige in de handel zijnde bovendelen hebben volgens Venlo Producent Sanitaire Kranen te Venlo, alle de eigenschap dat ze na ongeveer een kwart slag reeds de maximale doorlaat hebben bereikt.

Aangezien mensen de gewoonte hebben de kraan al snel een kwart slag te openen, wordt onmiddellijk het maximum verbruik bereikt. Het Eco bovendeel van de Nimbuskraan is nu zodanig ontworpen, dat bovenvermelde waterbesparing van 59% voornamelijk wordt bereikt in het eerste kwart van de slag. Door een speciale parabolische sluitconstructie , waarop het bedrijf patent heeft aangevraagd, wordt een ‘volle’ stroom bereikt, ook bij opening tot een kwart. Daardoor wordt de behoefte aan meer water beperkt.

Alle type kranen van het bedrijf voor keuken en badkamer zijn met het nieuwe bovenstuk uitgevoerd.

Het Eco bovendeel van de Nimbuskraan is nu zodanig ontworpen, dat een waterbesparing van 59% voornamelijk wordt bereikt

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels