nieuws

Mislukken levert (soms) geld op

bouwbreed Premium

Samen ontwikkelden de gemeenten Wychen en Heumen het bedrijventerrein De Loonse Waard aan de Maas en eveneens samen hebben ze de jaren door de exploitatiekosten gedragen want het terrein liep voor geen cent. Toch lijken ze er nu eveneens samen een bedrag tussen f. 3,5 en f. 4,5 miljoen aan over te houden. Ontgronder Delgromij wil namelijk het zand onder de onverkoopbaar gebleken bedrijfsterreinen winnen en heeft daar f. 12,5 miljoen voor over.

Dit is ruim voldoende om de tekorten van de afgelopen vijftien jaren te dekken en het gebied in te richten voor de watersport met jachthavens, kampeerterreinen en wat er meer bij hoort. Dan nog blijft er rond vier miljoen voor beide gemeenten over. Zo kwam het daar in het Maas en Waalse toch nog goed.

Reageer op dit artikel