nieuws

Miljarden zwartgeld aangeboden bij BNG

bouwbreed

Bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) in Den Haag, de belangrijkste financier van lagere overheden en woningbouwcorporaties in Nederland, worden regelmatig enorme geldbedragen aangeboden die vermoedelijk afkomstig zijn uit het criminele circuit.

Het gaat om bedragen die oplopen tot een miljard dollar.

Dat heeft H.J. Moller, als adjunct-directeur marktoperaties bij de BNG belast met het aantrekken van middelen, vrijdag meegedeeld. Volgens Moller worden de bedragen aangeboden door “exotisch uitziende mannen, voorzien van een grote snor en zonnebril, die zich niet ke of willen identificeren. Jaarlijks staan er zo’n zes a tien keer van die types voor de balie”. De bedragen die worden aangeboden lopen in de miljarden. Zo heeft de BNG in een geval een miljard dollar aangeboden gekregen. Het op een na hoogste bedrag betrof een miljard Duitse marken. Hij benadrukt dat de BNG nooit in zee gaat met dergelijke onduidelijke types. “Wij doen alleen zaken met geldgevers die wij kennen.”

Reageer op dit artikel