nieuws

Meest matige vorst

bouwbreed

Gisternacht voor het eerst strenge vorst met -12.0 gr. C in Eerbeek en -11.0 in Nunspeet.

Dichtbij het aardoppervlak vroor het plaatselijk 13-14 gr. C en vanuit Groningen werd gewag gemaakt van 10 centimeter ijs. Op het westelijk deel van het IJsselmeer nu 5 tot 7 cm opeengepakt ijs.

Met de komst van een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavie en een bel koude lucht in de hogere luchtlagen die de komende dagen over ons land naar het westen trekt, blijft de winter vast in het zadel zitten. Zoals het zich nu laat aanzien waarschijnlijk tot zeker midden volgende week. ‘s-Nachts vriest het veelal matig tot streng en overdag lopen de temperaturen op tot waarden rond of net iets beneden nul. Wel in de loop van het weekeinde wat guurder door een aantrekkende wind, meer bewolking en kans op wat lichte sneeuw.

Reageer op dit artikel