nieuws

Maij: iedereen wil tegenwoordig een tunnel

bouwbreed

Volgens minister Maij-Weggen van verkeer en waterstaat wil zo’n beetje iedere Nederlandse gemeente tegenwoordig zijn eigen spoortunnel hebben. “Bij mijn aantreden in 1989 praatte niemand over tunnels, maar tegenwoordig wil iedereen overal waar je komt een tunnel.

Krijgt Delft er een dan staan direct alle andere Nederlandse steden en gemeentes ook op de stoep voor een tunnel.”

Maij-Weggen liet op een verkiezingsbijeenkomst in Delft de stad op deze manier weten dat een spoortunnel in de gemeente er voorlopig niet inzit. Een tunnel kost volgens de Delftse rekenmeesters ‘maar’ f. 700 miljoen. Delft is bereid om bij te dragen aan een onderzoek naar de bouw van een spoortunnel. Minister Maij-Weggen verklaarde dit financiele gebaar op prijs te stellen, maar dat een tunnel toch erg onwaarschijnlijk bleef.

Reageer op dit artikel