nieuws

Maassluise topambtenaar maakte echt geen fouten

bouwbreed Premium

De Maassluise topambtenaar H.J. Wierda, adjunct-hoofd van de sector Stads- en Milieubeheer, heeft geen onoirbare feiten gepleegd bij de verwerving van zijn huis. Hij zou door afspraken met de gemeente en aannemer Marcel Muyres West vele tienduizenden guldens hebben bespaard op de aankoop.

Na een onderzoek door een extern bureau blijkt dat Wierda geen invloed heeft uitgeoefend op het proces, waardoor hij voor de standaardprijs een grotere kavel kreeg toegewezen. Tijdens zijn vakantie zijn bijvoorbeeld wijzigingen in het verkavelingsplan Steenpolder-Noord aangebracht.

Als gevolg van deze affaire trad vorig week de Maassluise wethouder voor volkshuisvesting en pesoneelsbeleid Anton Wustrow (PvdA) af.

Reageer op dit artikel