nieuws

Kantorenmarkt Keulen breidt uit

bouwbreed Premium

In Keulen komen dit jaar drie kantoorpoen in uitvoering die een totale investering van ongeveer DM350 miljoen vergen.

Het eerste po betreft een gebouw met zes verdiepingen waarvoor de contractwaarde DM100 miljoen beloopt. Het bouwwerk komt op een locatie die al sinds 1945 braak ligt. Dit 2600 vierkante meter grote terrein bevindt zich in het centrum van Keulen.

Voor het po dienden zich nog geen huurders aan. Een vierkante meter kantoorruimte in het pand kost DM42.

In april begint het aannemersconcern Zueblin met de bouw van een kantoorpand met zeven verdiepingen voor eigen gebruik waarvoor de investering eveneens DM100 miljoen beloopt.

De ruimte die de bouwmaatschappij niet zelf gebruikt wordt verhuurd aan de Westduitse Omroep. Voordat de aannemer aan de slag gaat zullen archeologen van het Keulse bureau voor grond en monumentenzorg de bouwplaats onderzoeken. Op de rechteroever van de Rijn verrijst later dit jaar een kantoorgebouw van 40000 vierkante meter dat een investering van DM150 miljoen vraagt. Het gebouw telt zeven verdiepingen.

Reageer op dit artikel