nieuws

Investeringsstop Arcen en Velden en Gennep

bouwbreed

Voor de gemeenten Arcen en Velden en Gennep geldt voorlopig een investerings- c.q. verplichtingenstop. Beiden gemeenten leden grote schade bij de recente over-stroming door de Maas.

In Arcen en Velden is de schade getaxeerd op f. 30 miljoen, waaronder f. 2 miljoen schade aan wegen. Voor deze gemeente betekent dit onder meer dat de vernieuwing van de kern, in het kader van het aantrekken van meer toeristen, voorlopig in de ijskast gaat. De schade in de gemeente Gennep is nog niet exact bekend. Voorlopig wordt alleen een woningbouwplan bouwrijp gemaakt. “Verdere verplichtingen sluiten wij niet af”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente Tegelen heeft zich nog geen beperkingen opgelegd.Wel gaat de gemeente, voorlopig op haar kosten, een 2,5 meter lage kade langs het Maasveld aanleggen om overstromingen door de Maas tegen te gaan. Op de kade, een verhoogde strook grond, worden woningen gebouwd, afgewisseld met een fietspad en groene aanplant.De kade moet voor de komende winter gereed zijn.

Reageer op dit artikel