nieuws

Hoogovens en Pechiney bereid tot lagere produktie aluminium

bouwbreed Premium

Hoogovens en de vestiging van het Franse staatsconcern Pechiney in Vlissingen zijn bereid mee te werken aan uitvoering van de afspraken van de belangrijkste aluminiumproducerende landen over beperking van de produktie.

Of er gevolgen zullen zijn voor de werkgelegenheid konden woordvoerders van de twee bedrijven maandag nog niet zeggen.

Zondag werd bekend dat de Europese Unie, de Verenigde Staten, Rusland, Australie, Canada en Noorwegen zijn overeengekomen het overaanbod aan aluminium weg te werken om de sterk gedaalde prijzen op te krikken. Het surplus op de markt wordt geraamd op ten minste 1,5 miljoen ton op jaarbasis op een totale produktie van ongeveer 18,5 miljoen ton.

Een woordvoerder van Hoogovens zei maandag dat het concern erg blij is met de overeenkomst. “Het feit dat die er is geeft ons vertrouwen dat er iets gaat gebeuren”.

Ook woordvoerder H. Wegkamp van Pechiney toonde zich ingenomen met de afspraken, al tekende hij aan dat een bedrijf op zichzelf nooit blij is met een vermindering van de produktie. Maar het is wel goed dat nu het inzicht is ontstaan dat er maatregelen moeten komen om evenwicht te brengen op de aluminiummarkt, aldus Wegkamp.

Reageer op dit artikel