nieuws

Hochtief heeft goed

bouwbreed

jaar achter de rug

De waarde van de orderportefeuille van het Duitse bouwconcern Hochtief, dat sinds eind vorig jaar een belang van 48 procent heeft in de Nederlandse aannemer Ballast Nedam, is vorig jaar met 33 procent gestegen tot het recordbedrag van DM9,25 miljard. De omzet groeide met 6,2 procent tot DM8,01 miljard en het aantal werknemers steeg met 8,8 procent tot 31830. Begin deze week werd bekend dat Hochtief twee commissarissen heeft aangewezen voor Ballast Nedam. Inmiddels begint duidelijk te worden dat eind maart of begin april de prospectus voor de beursgang valt te verwachten. Volgens een woordvoerster van Ballast Nedam zullen de cijfers over 1993 “half maart worden toegelicht. Begin maart komen de cijfers al beschikbaar.” Kort daarna zal de prospectus uitkomen.

Reageer op dit artikel