nieuws

Gouden Speld voor Europa’s oudste kranenbouwer

bouwbreed

Aan Machinefabriek Figee, onderdeel van de Hembrug Groep is de Gouden Promotie Speld toegekend. De onderscheiding werd op een bijeenkomst in het Haarlemse concertgebouw door mevrouw G. R.Kroskinski, wethouder van Economische Zaken van Haarlem, uitgereikt aan ing. W.C. Hammink, algemeen directeur van Europa’s oudste kranenbouwer.

Sinds 1836 produceert Machinefabriek Figee aan het Haarlemse Spaarne hijskranen. Tachtig procent van de produktie van het bedrijf is bestemd voor de export. De jaaromzet bedraagt f. 100 miljoen en als gevolg van de volle orderportefeuille is de groei nog lang niet uit het bedrijf. Op grond van de bijdrage van Machinefabriek Figee aan de economische bedrijvigheid van de stad en het via export wereldwijd uitdragen van de naam van de stad Haarlem is de Gouden Promotie Speld aan de kranenbouwer toegekend.

Reageer op dit artikel